19:20

FC Näset

Referat: AIF Barrikaden - FC Näset

Startelva: (4-3-3) Johan – Jonathan S, Oskar H, Albin, Viktor T – Maksym, Patrik, Majed – Vasilis, Olle, Mattias A

Avbytare var Alex som kom som central mittfältare efter 25 minuter och stannade i den positionen matchen ut och Mathias K och Salah som båda kom in i paus och spelade hela andra halvlek som central- resp. vänsteranfallare.

En ganska bra match i kylan med vi som det sett över hela matchen bättre laget. De kom med ett väl sammansvetsat gäng ungdomar som tydligen kommit i klump från BK Höllviken. Den äldsta var 22 år!! De var snabba och väldigt löpvilliga och satte ofta fart redan från mittplan för att helt enkelt springa genom vårt försvar. Flera av dem hade också en mycket bra teknik – två stycken en rent strålande – men flera av dem använde den inte speciellt rationellt utan stod inte sällan och ”snurrade upp sig själv” utan att komma någonstans. Som helhet ett rätt skapligt division 6-lag som med lite marginaler på sin sida i första halvlek när deras visserligen ganska få men heta målchanser så nära resulterade kanske kunde fått ett stärkt självförtroende som kanske kunnat bära dem till en poäng eller t.o.m. tre.

Nu utvecklade sig matchen inte alls så. Medan den första halvleken var spelmässigt jämn hade vi ett ganska kompakt grepp om den andra. Vi var också osedvanligt skottvilliga och hade massor av avslut efter pausvilan (som fick bli väldigt kort om vi skulle hinna innan ljuset släcktes).

Men vi tar det från början:

Vi tog ledningen redan i den 9:e min på en straff sedan Vasilis blivit nerdragen. Denna straff slogs hur säkert som helst i mål av Patrik som är lika stensäker på straffar som Jonas även om de använder sig av helt olika taktik när de slår dem (vilka taktiker avslöjar jag dock inte för ev. läsare från något kommande motståndarlag).

Spelet böljade sedan fram och tillbaka men de bästa chanserna var Näsets i form av ett skott som strök stolpens utsida som nog Johan fått svårt att rädda om det gått innanför målramen samt en lite märklig situation där, efter ett antal möjligheter att avsluta från bra lägen för flera spelare, bollen hamnade hos en spelare som med ryggen mot mål klackade bollen tätt utanför. Även här hade nog Johan – precis som vilken målvakt som helst – fått svårt att fånga bollen om den istället gått innanför stolpen.

Anfallen avlöste varann även fortsättningsvis i första halvlek utan att det ledde till så många heta lägen. Undantaget kom i den 39:e min och var vad vi skulle kunna kalla en dubbelchans men där Johan i målet tillsammans med en vänligt sinnad stolpe redde ut situationen.

Efter att Johan gjort en bra räddning på skottet från en ganska ren kille precis i början av andra dröjde det bara några minuter innan Majed lite turligt satte 2-0. Bollen gick på målvakten och tappade fart och rullade ytterst sakta mot det tomma målet men inte riktigt tillräckligt sakta för att tillrusande försvarsspelare skulle hinna upp den.

Efter målet skapade vi chans på chans oftast efter fina insatser av Maksym på sin högerkant som i andra halvlek flyttats ett steg upp som anfallare. Gång på gång tog han sig förbi alla motståndare och ner till kortlinjen varifrån han med sina inlägg gav våra spelare skottlägen som borde förvaltats bättre. Vi spelade nu också rent allmänt väldigt bra och kom som sagt till väldigt många avslut.

Precis på slutet ryckte Näset upp sig lite och de lyckades också friställa en spelare som dock sköt utanför.

Som helhet en rättvis seger om än kanske ett mål för stor.

Statistik: Hörnor: 4-2 Avslut på mål: 4-6 Avslut utanför: 11-8